Racende ondernemersfamilie Redant wint 24 Uur van Zolder

De rode mieren sloegen opnieuw toe…Bert Redant en zijn zonen, in Lochristi bekend van de gelijknamige Bandencentrale, zegevierden in de uithoudingsrace op het circuit van Zolder. ‘Het doet deugd, als teammanager, maar ook als vader’, vertelt Bert.

Het RedAnt Racing-team had een feilloze voorbereiding en reed de race zoals voorzien. De nieuwe Porsche 992 GT 3 Cup deed samen met de techniek en de stuurvaardigheid de rest. ‘Een eerste zege in een 24-uursrace met deze nagelnieuwe wagen. Liefst 814 ronden werden door het winnende viertal afgelegd, en dat was in de vorige edities bijna altijd goed voor eindwinst. Na de eerste pitstop gaven de leiding trouwens niet meer uit handen.

Eén team, een droom

‘Dit is vooral een zege van al onze mensen samen. De techniekers zijn ook collega’s die dagdagelijks met ons werken. Dat bevordert alleen maar de samenwerking én de resultaten’, besluit de ondernemer uit Lochristi.Volgend weekend is er de finale van het Belcar Endurance Championship, ook op het circuit van Zolder. De ‘red ants’ zullen er ongetwijfeld weer toeslaan.

Geert Herman

Bron: Het Nieuwsblad